Doorgaan naar inhoud
Sinds 1938 hofleverancier van uw dromen
Sinds 1938 hofleverancier van uw dromen
Somnus creëert jouw stijlvol slaapdomein

Somnus creëert jouw stijlvol slaapdomein

Met veel trots kunnen we aankondigen dat je sinds kort ook voor Somnus-bedden terecht kan bij Verlinden Slaapcomfort in Mechelen. Met de boxsprings van dit Britse topmerk ontwaak je elke morgen met een ontspannen gevoel. Ze zijn ontworpen tot in het kleinste detail en vakkundig bekleed met de hand genaaide materialen. 

De matrassen van Somnus worden voortdurend verbeterd en geperfectioneerd in ontwerp en innovatie. Als je zo’n handgemaakte matras in huis haalt, heb je ze gegarandeerd voor de rest van je leven. Met de slogan ‘Sleep. Designed.’ verwacht je meteen wat Somnus ook effectief aflevert: een handgemaakt luxe bed met uitsluitend natuurlijke materialen. Elke keer halen ze het onderste uit de kan om betere bedden af te leveren en zetten ze jouw slaapcomfort op de eerste plaats. Daarnaast is Somnus ook een echt familiebedrijf. Hun passie voor bedden wordt sinds 1840 generatie op generatie doorgegeven en stroomt dus duidelijk door hun aderen.

Matras van natuurlijke materialen

Waarom moet je nu voor een bed van Somnus kiezen? Wel, met Somnus durf je duurzaam te denken. De matrasvullingen zijn 100% natuurlijk omdat Somnus de gebruikte materialen zelf produceert, dus zonder schuim, lijm en chemicaliën. Somnus zet in op eigen kweek van de boerderij die ze runnen. Je kan dus vertrouwen op een matras gevuld met wol van lokaal gekweekte schapen en alpaca's. Naast de matras denkt Somnus ook na over het staal, want het is voor maar liefst 95% gerecycled. 

Stabiliteit staat garant

Traditioneel. Beter kan je het Brits merk niet omschrijven. Elk Somnus-bed wordt met de hand gemaakt door vakmensen die expert zijn in hun gebied. Met een naald houden ze de binnenvullingen boven de veren op hun plaats. Dit klassiek proces heet tuften. Als een matras met de hand getuft is, dan is het normaal gezien ook met de hand gestikt door een bekwame ambachtsman. Side stichting, of kantstikken, zorgt voor stabiliteit dankzij de stevige matrasrand die gevormd wordt.

Boxspring met pocketvering

Het geheim van een perfecte matras zit hem in de veren. Somnus zet in op zijn micro-pocketveringstechnologie, waarbij de hoge dichtheid van de matrasveren zorgt voor een ongeëvenaarde ondersteuning. Het is dus duidelijk dat Somnus net dat stapje verder gaat om jouw slaapcomfort op de eerste plaats te zetten. De 4.000 minuscule pocketveren passen zich aan aan jouw lichaam terwijl je slaapt. Ze worden verpakt in bamboe, een uniek systeem dat inzet op recycling. Ook de Cortex-veren zijn milieubewust omdat ze zonder lijm aan elkaar gesmolten zijn. 

Wil je ook elke nacht slapen als een roosje in zo’n boxspring van Somnus? Kom gerust langs in onze winkel of ontdek al het slaapcomfort in onze webshop.

Vorig artikel 6 Moederdagcadeau’s waar elke mama van droomt!
Volgend artikel Ontdek ons assortiment SmartSleeve® matrasbeschermers, innovatief en duurzaam