Doorgaan naar inhoud
Sinds 1938 hofleverancier van uw dromen
Sinds 1938 hofleverancier van uw dromen
Slaap beter dankzij uw ideale hoofdkussen

Slaap beter dankzij uw ideale hoofdkussen

Wakker worden met nekpijn is mogelijks de ergste manier om aan uw dag te starten. Daarom is het juiste hoofdkussen kiezen van cruciaal belang. Maar hoe weet u welk kussen bij u past? We vertellen je alvast iets meer om uw keuze makkelijker te maken!  

Het beste kussen voor uw slaaphouding

Naast een goede matras, zorgt ook uw kussen voor optimale ondersteuning van uw nek- en ruggenwervels. Daarbij bepaalt uw slaaphouding hoeveel steun uw hoofd nodig heeft. Bent u een zij-, rug of buikslaper, zal dus een ander hoofdkussen aangeraden zijn.

Het materiaal van uw hoofdkussen kiezen

Verlinden slaapcomfort biedt verschillende soorten hoofdkussens aan. De reden daarvoor is zoals hierboven gezegd: uw slaaphouding bepaalt wat uw ideale kussen is. De vulling ervan heeft invloed op die keuze. We onderscheiden synthetische en natuurlijke vullingen.

Synthetische kussens

De benaming zegt het zelf: dit zijn kunstmatige producten. Synthetische kussens zijn zacht en volledig aanpasbaar in dikte. Om die reden zijn ze geschikt voor de meeste slapers. Bovendien zijn ze erg makkelijk wasbaar en vooral budgetvriendelijk.

Synthetische kussens met traagschuim

Dit zijn hoofdkussens met een vaste vorm die uw hals doen ontspannen. U kan de dikte of hardheid dus niet wijzigen. Een traagschuimkussen is om die reden niet voor iedereen geschikt.

Natuurlijke kussens

Natuurlijke hoofdkussens passen zich het beste aan de vorm van uw hals aan. Bovendien is het een duurzaam product. Deze zijn in aankoopprijs hoger. We onderscheiden hier donskussens en latexkussens. 

Donskussens

Donskussens zijn hemels zacht. Veren zorgen dan weer voor een goede ondersteuning. Hoe meer dons in uw kussen, hoe zachter het kussen. Hoe meer veren, hoe meer steun het biedt. Daarom is een hoofdkussen met een combinatie van de twee een ideale optie.

Latexkussens

Latex is afkomstig van het melksap van de rubberboom. Het is een duurzaam product en is zeer vormvast. Zijn ventilerende karakter maakt dit het ideale hoofdkussen voor slapers die snel warm krijgen.

Zoals u ziet, komt er heel wat kijken bij het kiezen van het juiste hoofdkussen. Laat u dus liever professioneel bijstaan en geniet de komende jaren van een goede nachtrust. Niet alleen voor vragen of begeleiding kan u bij ons terecht. Ook het wassen van uw donskussen kan door Verlinden gedaan worden. Wij helpen u met veel plezier verder. 

Vorig artikel Gezellig tafelen: zo creëer de juiste sfeer
Volgend artikel 3 Fabels over uw matras doorprikt.