Doorgaan naar inhoud
Sinds 1938 hofleverancier van uw dromen
Sinds 1938 hofleverancier van uw dromen
3 Fabels over uw matras doorprikt.

3 Fabels over uw matras doorprikt.

Er doen over matrassen meerdere fabels de ronde. Verlinden doorprikt er daarom 3 en zet de feiten op een rijtje.

Fabel 1: De levensduur van een matras bedraagt 10 jaar.

Matrassen hebben geen houdbaarheidsdatum. De levensduur is afhankelijk van verschillende factoren. De verluchting van uw matras, de kwaliteit van comfortmaterialen en uw indrukkingsprofiel. Wanneer een matras te zacht is voor uw lichaamsgewicht, zal dit de levensduur beduidend verkorten. De comfortmaterialen worden op dat moment te zwaar belast.

Fabel 2: Hoe harder de matras, hoe beter.

Niets is minder waar. Een goede matras is een matras die ‘s nachts ontspanning biedt door een juiste ondersteuning. Deze houdt rekening met uw lichaamsbouw, gewichtsverdeling en uw slaaphouding. Dit verschilt van persoon tot persoon. Een harde matras biedt dus geen zekerheid op een perfect ligcomfort. Heeft u rugklachten tijdens of na het slapen, bestaat de kans dat uw matras te hard is.

zijkant-matras

Fabel 3: Een te zachte matras bestaat niet.

Een te zachte matras bestaat wel degelijk. Verwar echter soepel niet met doorgezakt. Een goede matras ondersteunt uw slaaphouding ergonomisch. De druk op de wervelkolom wordt daardoor minimaal. Om de juiste matras te vinden, schakelt u dus best een specialist in.

Bent u op zoek naar een nieuwe matras of heeft u twijfels over uw bestaande matras? Contacteer dan vrijblijvend het expert team van Verlinden.

 

Vorig artikel Slaap beter dankzij uw ideale hoofdkussen
Volgend artikel Kent u ons huismerk Bjorn al?