Doorgaan naar inhoud
Sinds 1938 hofleverancier van uw dromen
Sinds 1938 hofleverancier van uw dromen
Gezellig tafelen: zo creëer de juiste sfeer

Gezellig tafelen: zo creëer de juiste sfeer

December is aangebroken. Houdt u ook zo van gezellig tafelen binnenshuis met familie en vrienden? Onderstaande tips voor het decoreren van uw tafel, zorgen alvast voor sfeer in huis. Aan tafel!

Sfeervol tafelen: waar beginnen?

Lange koude avonden definiëren de winterperiode. Dat wilt ook zeggen dat we meer uren binnen spenderen. En wat is er leuker dan dit babbelend en knabbelend aan tafel te doen. Liefst van al samen met uw favoriete gezelschap. Al draait het niet om het eten alleen natuurlijk. Het oog wilt ook wat! We geven u daarom graag onze go-to tips en tricks mee voor het decoreren van een sfeervolle tafel.

De basis: neutraal tafellinnen 

First things first. Een gezellig gedecoreerde tafel start vanuit een neutrale basis. De authentieke Belgische linnen collectie van Libeco biedt daar de oplossing voor. Voor een kwalitatieve, verzorgde look kan u bijvoorbeeld grijpen naar tafellaken Polylin. Dit neutrale canvas biedt nog alle mogelijkheden om het eindresultaat een klassieke of speelse twist te geven. Libeco produceert niet alleen mooi uitziend linnen, het Belgische bedrijf werd ook onlangs benoemd tot CO2-neutraal bedrijf. Mooi op tafel en gezond voor de planeet!

Daarnaast kan ook tafellaken Loft van Sander het antwoord hierop bieden. Ook deze collectie omvat verschillende neutrale kleuren en stoffen. Ideaal om verder mee aan de slag te gaan! Afhankelijk van de gewenste sfeer, combineer je dit met ton-sur-ton servetten of felle exemplaren.

Serveren: gezellig én praktisch tafelen 

Een tafel dekken, moet buiten mooi ook praktisch zijn. Zo vangen placemats bijvoorbeeld onvoorziene smospartijen op. Kiest u voor een self-service diner, voorzie dan voldoende vrije ruimte op tafel. Leg onderleggers klaar, daar waar de pannen komen te staan. Op die manier kan je alvast geen decoratie plaatsen op de voorziene plaatsen.

Tafeldecoratie: spelen met verschillende hoogtes 

Decoratie maakt uw tafelsetting af, de kers op de taart. Om uw tafeldekking visueel spannend te houden, kiest u best voor decoratie in verschillende hoogtes. Denk daarbij aan kleine vaasjes met bloemen of kaarsenhouders in verschillende hoogtes. Creëer diepte door borden van groot naar klein op elkaar te plaatsen. Speel met contrast in texturen door stoffen servetten in keramieken borden te leggen. Draai de servetten in een nonchalante knoop voor een speels effect of vouw ze open voor een zakelijk context. Et voilà, laat dat bezoek maar komen!

Wist u dat Verlinden slaapcomfort niet alleen bedlinnen, maar ook tafel-, en keukenlinnen in collectie heeft? Voor een volledige tafelaankleding kan u dus bij ons terecht. Zowel in de toonzaal als online. 

Vorig artikel Shoptips in het échte Mechelen van lokale handelaars
Volgend artikel Slaap beter dankzij uw ideale hoofdkussen