Doorgaan naar inhoud
Sinds 1938 hofleverancier van uw dromen
Sinds 1938 hofleverancier van uw dromen
Dit zijn dé slaapkamertrends van het moment

Dit zijn dé slaapkamertrends van het moment

Als het aankomt op interieurstyling, durft de overgrote meerderheid wel eens de slaapkamer overslaan bij een make-over van hun huis. Jammer, een gemiste kans! Een goed ingerichte slaapkamer zorgt immers voor een goede nachtrust. We helpen je daarom graag op weg en geven  alvast een inkijk in de meest voorkomende trends van dit moment.

Een oase van rust.

Je slaapkamer inrichten doe je best naar zijn functie: rust bieden en vertragen. Begin dus bij de basis en zet een kleurtje op de muren. Populaire kleuren van dit moment zijn zachte aardekleuren. Denk daarbij aan tinten van beige, warm rood en bruin. Ga je liever voor kleur, dan biedt zacht groen een goed alternatief. Een juiste dosering van deze kleuren linken we psychologisch aan gemoedsrust. Ideaal voor de slaapkamer dus.

Slapen in de natuur.

Tover je slaapkamer in een mum van tijd om in een waar paradijs. Doe dit door te decoreren met natuurlijke kleuren en elementen. Een trend die ieder op zijn eigen manier interpreteert. Gebruik bijvoorbeeld planten die de lucht zuiveren, speel met botanische sierkussens of dek het bed op met een natuurlijke donsovertrek.

De speelsheid van linnen.

Nonchalant, dat is het kernwoord van 2022. Een verzorgde kamer, waarin geleefd mag worden. Laat ons eerlijk zijn, zoals je een bed bij Verlinden perfect opgedekt ziet, zal het eerder zelden voorkomen bij je thuis. Misschien maar goed ook, je slaapkamer hoeft dan ook geen toonzaal te zijn. Linnen lakens dragen perfect bij tot het creëren van die nonchalante look. Het van nature gekreukte materiaal is bovendien ideaal voor warme én koude slapers. Linnen is dus winnen!

Jouw bed, beste bed.

Althans, zo hoort dat toch. Het is dan ook van enorm belang om je kamer niet alleen mooi aan te kleden, maar ook te zorgen voor het perfecte bed. Slecht slapen in een mooie kamer, daar passen wij ook liever voor. Onze slaapexperts bij Verlinden helpen je met veel plezier in je zoektocht naar een duurzaam bed, afgestemd op je noden. Onze slogan luidt niet voor niets als “Hofleverancier van uw dromen”.

Maak een statement.

Lijken bovenstaande trends niet echt je ding? Dan kan je het ook over een andere boeg gooien. Ga voor contrast met een zwart-witte kamer of verf muren en plafond in een diep donkere kleur. Vul aan met uitgesproken materialen als een velours bed en je waant jezelf in je eigen luxe suite.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook andere blogs op onze blogpagina.

Vorig artikel Binnenkijkers: Verlinden achter gesloten deuren
Volgend artikel How to 'lenteschoonmaak'. Zo blaas je nieuw leven in je interieur.