Doorgaan naar inhoud
Sinds 1938 hofleverancier van uw dromen
Sinds 1938 hofleverancier van uw dromen
How to 'lenteschoonmaak'. Zo blaas je nieuw leven in je interieur.

How to 'lenteschoonmaak'. Zo blaas je nieuw leven in je interieur.

De zon is daar, de lente loert om de hoek. Een thuisgevoel was nog nooit zo essentieel nu thuiswerken de nieuwe norm is. U brengt dus maar beter de lente binnenshuis! Hoe beter dat te doen dan met een grote lenteschoonmaak. Zo’n opkuis kan een hele klus lijken, al hoeft dat niet zo te zijn. Als u iedere dag een taakje voor uw rekening neemt, is het gedaan in no time. Hoe u dat best doet, leest u hier.

Een goede voorbereiding is goud waard

Goed begonnen is half gewonnen. Zorg er dus voor dat u vooraf bepaalt wanneer u de lenteschoonmaak zal doen. Zo kan u andere activiteiten erop afstemmen. Houd die uren of dag(en) dan ook vrij voor de opkuis, alleen zo gaat het sneller vooruit. Vóór de start van de schoonmaak, haalt u best alle benodigdheden in huis. Eens begonnen, hoeft u zich daar alvast geen zorgen meer over te maken. Start met schoonmaken in de bovenste kamers en sluit iedere afgewerkte kamer af. Zo vermijdt u dat een van de kamers een verzamelplaats van gedumpte spullen wordt.

Verfris het textiel in huis

Stoffen zijn alom vertegenwoordigd in onze woningen. Denk maar aan uw zetel, sierkussens, tapijt, gordijnen, plaids, handdoeken, de badmat en het tafellaken. Afstoffen tijdens de lenteschoonmaak is een evidentie. Geef alleen deze keer ook extra aandacht aan het textiel in huis. Gordijnen kan u uitkloppen in de tuin en naar de droogkuis brengen. De zetel kan u dan weer stofzuigen en indien nodig, behandelen met extra product. Vervang winterse sierkussens door vrolijke lentekleuren en breng zo de zon in huis. Sprenkel als extraatje een beetje huisparfum op de stoffen en u zal merken, wat een verschil!

Vergeet de slaapkamer niet

Leven doen we in huis, slapen doen we in de slaapkamer. Om een goede nachtrust te garanderen is het daarom van belang om deze ruimte goed te onderhouden. Verlucht bij voorkeur uw slaapkamer dagelijks. Gebruik de lenteschoonmaak als moment om uw matras extra te stofzuigen en draai deze nog eens om. Verplaats indien nodig ook even uw bed, zo kan u onbereikbare stofdeeltjes onder en achter het bed ook opzuigen. Vervang de winterlakens door lichte zomerlakens en was uw dons. Hebt u een synthetisch deken, kan u dit zelf doen. Beschikt u over een echt donsdeken, dan kan Verlinden dit voor u doen. Wij verschonen uw dons op professionele wijze, zonder de donsveren kapot te maken. Clean house, clean mind, good night!

Last but not least: check?!

Veel tips en tricks kunnen we u meegeven, maar behoud vooral het overzicht. Bij het plannen van uw lenteschoonmaak maakt u best een to-do list  die per kamer opsomt wat er aangepakt zal worden. Zorg ervoor dat deze steeds in de buurt ligt. Zo gaat u na iedere taak even door de checklist en kan een volgend taakje afvinken. Als u deze blog gelezen hebt, bent u alvast goed begonnen met de voorbereiding!  

Vond u deze blog interessant? Lees dan ook de andere blogs op onze blogpagina.

Vorig artikel Dit zijn dé slaapkamertrends van het moment
Volgend artikel Beter slapen tijdens een winterdip.