Doorgaan naar inhoud
Sinds 1938 hofleverancier van uw dromen
Sinds 1938 hofleverancier van uw dromen
Vierde generatie blaast vernieuwing in familiebedrijf Verlinden.

Vierde generatie blaast vernieuwing in familiebedrijf Verlinden.

Ooit vind je de job van je leven. Ten huize Verlinden hoeven ze daar niet ver voor te zoeken. Grootvader Jules, vader Mil en huidig zaakvoerder Piet Verlinden stapten drie generaties op rij in elkaars voetsporen. Zo bleef in het familiebedrijf steeds een Verlinden aan het roer. Ieder op zijn manier zorgde voor vernieuwing in de zaak. En met die vernieuwing stapt er nu een vierde generatie aan boord.

Waar het allemaal begon

Noem ze gerust de pioniers, de startende en  eerste generatie die Verlinden slaapcomfort in 1938 op de kaart heeft gezet. De grootouders van huidig zaakvoerder Piet, Jules en Maria Verlinden, hingen de spreuk ‘Ora et labora’ op in de living. Bid en werk. Onder dit motto evolueerde het familiebedrijf doorheen de jaren van een textielhandel naar een gespecialiseerde slaapzaak. De 5 dochters, gevolgd door de 3 zonen (Emiel, Staf en Jan) staken er hun hart en ziel in. Vandaag kunnen ze met trots toekijken hoe, na kleinzoon Piet, nu ook achterkleindochter Katto als vierde generatie hun levenswerk vervoegt.

Copywrite © dvertommen

Katto, vierde generatie van het familiebedrijf

Met Katto erbij, doet de vierde generatie zijn intrede in het familiebedrijf Verlinden. Uniek is dat op z’n minst. Samenwerken met vader en dochter is zo’n zaligheid, vindt huidig zaakvoerder Piet. Hij is dan ook apetrots om zijn dochter een vaste plaats aan te kunnen bieden in het innovation team. Een onmisbaar  team voor een familiebedrijf dat al enkele generatiewissels wist te doorstaan.

Als ‘dochter van’, deed Katto op 15-jarige leeftijd haar eerste ervaring op in de zaak. Eerst achter de schermen, later ook ervoor. Jammer genoeg wel zonder de ervaring van leermeester  -grootvader- Mil. Die viel uit wegens ziekte. Leren werken, sociale contacten leggen en ervaring opdoen, dat waren de waarden die papa Piet mee wou geven. Ook hijzelf werd van jongs af aan ondergedompeld in het reilen en zeilen van de zaak. Hoe hij als mannequin poseerde op de bedden van de 'Hemo jaarbeurs', staat nog in zijn geheugen gegrift.

Copywrite © dvertommen

Opportuniteiten voor het grijpen

Toen dochter Katto besloot orthopedagogie te gaan studeren, leek de opvolging even niet meer gegarandeerd. Al wil een vader natuurlijk alleen maar dat zijn kinderen hun plekje vinden en doen wat ze graag doen. Geluk bij een ongeluk, konden wegens Corona de stages van Katto niet doorgaan. Om de tijd nuttig in te vullen ging ze daarom aan de slag bij Verlinden. Eens daar bezig, bloeide ze helemaal open en de rest is geschiedenis. Sinds oktober 2022 vervoegt ze officieel als teamlid het innovation team. Daar vindt ze geweldig haar draai. En papa Piet? Ook die leert iedere dag een beetje bij.

100 Jaar Verlinden slaapcomfort

Mooie vooruitzichten zijn er in ieder geval. Nog tot 2038 zal Piet Verlinden aan het roer staan. Dat jaar wordt er gevierd want bestaat het familiebedrijf 100 jaar! Dankzij een volhardende generatie Verlindens en een topteam rondom kon de zaak worden wat ze vandaag is. Voor de toekomst staat hard werken, genieten en feest op de planning! Let’s go!

Vorig artikel Valentijn en Verlinden Slaapcomfort. Een match made in heaven!
Volgend artikel Expert in beter slapen: Verlinden verovert de B2B markt.