Doorgaan naar inhoud
Sinds 1938 hofleverancier van uw dromen
Sinds 1938 hofleverancier van uw dromen

SOFA-BED onderhoudsgids

Of je jouw sofabed sporadisch of dagelijks gebruikt, een goed onderhoud blijft een absolute must en het is helemaal niet moeilijk. Een vlek gemaakt? Ook dat is zo op te lossen. Hieronder vind je enkele tips voor jouw pronkstuk.

Leder

Onderhoud van leder is simpel en snel. Een stofzuigbeurt gevolgd door een opfrisbeurt met een vochtige, zachte doek is voldoende. Zorg er wel voor dat je flessenwater of gedestilleerd water gebruikt zodat je geen witte sluier van kalk kan krijgen. Eens in de X maanden mag je je slaapbank behandelen met een speciaal leder product dat bij jouw model past. Onze Dienst Naverkoop helpt je graag verder bij het vinden van het juiste product.

Vlekken op leder verwijderen

Een vlek gemaakt? Handel dan snel. Zorg dat er geen vloeistof in het leder dringt en dep alles meteen op met een propere doek of spons. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, oplosmiddelen of aceton want dat beschadigt het leder meteen. Zorg er ook voor dat je niet te hard op de vlek wrijft om beschadiging van de kleurlaag te voorkomen. Behandel niet alleen de vlek maar ook de zone eromheen. De vlek zal steeds verder verbleken bij het verdere gebruik van je slaapbank. Meer advies nodig? Onze Dienst Naverkoop staat voor je klaar.

Stof

Een stoffen salon/sofabed onderhouden Net zoals bij leder is het voldoende om je stoffen slaapbank eens per week snel te stofzuigen om zo kruimels, haren en stof te verwijderen. Eens per maand stofzuig je best grondig zodat je het stof dat zich tussen de naden van het sofabed genesteld heeft ook meeneemt. Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen, eten, drinken en jeans. Die laatste geeft soms kleur af, zeker op lichtgekleurde sofa stoffen. Gebruik een plaid om dat te voorkomen.

Aquaclean stoffen

Aquaclean stoffen Heb jij voor de vlekbeschermende Aquaclean laag gekozen? Slim, deze vuil- en vochtafstotende laag houdt je slaapbank langer schoon en je krijgt een vervelende vlek nog makkelijker terug weg. Wrijf nooit, maar dep de vlek zoveel mogelijk weg. De Dienst Naverkoop helpt je graag verder bij elk type vlek.

Lange garantie en prima service

Net zoals de klant willen we dat er zoveel mogelijk plezier beleeft wordt aan een sofabed. Daarom geven we op elk meubel en op leren en stoffen bekleding 5 jaar garantie. Onze Dienst Naverkoop staat altijd klaar voor vragen over onderhoud. Toch een probleem? Onze hersteldienst komt naar je toe zodat je je slaapbank niet hoeft te missen. Voor grotere herstellingen halen we je salon op bij de winkelier van aankoop en gaan we zo snel mogelijk aan de slag in ons atelier.