Doorgaan naar inhoud
Sinds 1938 hofleverancier van uw dromen
Sinds 1938 hofleverancier van uw dromen
Slimme trucs om je dekbedovertrek gemakkelijk rond je dekbed te doen

Slimme trucs om je dekbedovertrek gemakkelijk rond je dekbed te doen

Laten we eerlijk zijn, het lijkt soms wel alsof het aantrekken van een dekbedovertrek een strijd is die we allemaal proberen te vermijden. Het lijkt alsof dat stuk stof een eigen wil heeft en gewoon niet wil meewerken. Maar vrees niet, we hebben een aantal slimme en eenvoudige tips voor je verzameld om het proces van het omhullen van je dekbed met een dekbedovertrek een fluitje van een cent te maken. Bereid je voor om het gevecht aan te gaan en als winnaar uit de strijd te komen!

Tip 1: Inside-out magic

Begin met het dekbedovertrek binnenstebuiten te keren. Je wilt de hoeken vastpakken die normaal gesproken je dekbed zouden vasthouden, maar nu aan de buitenkant zitten. Hierdoor kun je de hoeken van je dekbed en de hoeken van het dekbedovertrek gemakkelijk aan elkaar koppelen.

Tip 2: Hoek voor hoek

Plaats je dekbed op het bed en zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is. Leg vervolgens het dekbedovertrek met de binnenstebuiten gekeerde hoeken op de hoeken van het dekbed. Je kunt nu gemakkelijk de hoeken matchen en vastmaken.

Tip 3: Schud het uit

Dit is waar de magie echt begint. Grijp de bovenste twee hoeken van zowel het dekbed als het dekbedovertrek en schud ze samen op en neer. Denk aan het schudden van een tafelkleed. Dit zorgt ervoor dat het dekbedovertrek langzaam over het dekbed glijdt terwijl je het schudt. Je zult versteld staan van hoe eenvoudig het dekbedovertrek nu over je dekbed glijdt!

Tip 4: De finishing touch

Na het schudden trek je voorzichtig aan de uiteinden van het dekbedovertrek om ervoor te zorgen dat het goed over het hele dekbed is verdeeld. Ga dan rond het bed en zorg ervoor dat alles netjes en gelijkmatig is uitgelijnd.

Tip 5: Teamwork

Als je nog steeds moeite hebt, roep dan de hulp in van een vriend, partner of familielid. Soms is het gemakkelijker om samen te werken om het dekbedovertrek snel en gelijkmatig over het dekbed te krijgen.

Vorig artikel Knusse nachten. De magie van flanel bedlinnen
Volgend artikel Zijde versus Satijn. Ontdek de verschillen en de voor- en nadelen van beide stoffen